onsdag 4 november 2009

Inga avgifter på masmolänken och pengar till Spårväg Syd

I dagarna har länsstyrelsen överlämnat planen för regional transportinfrastruktur till regeringen. Två frågor i den som känns extra viktiga för oss i Huddinge och som inte funnits med i de förslag som tidigare presenteras är dels att Masmolänken, som är en del av Södertörnsleden, inte kommer att finansieras av avgifter utan att pengar skjuts till från trängselskatten istället. Det andra viktiga är att Spårväg Syd kan påbörjas då pengar skjuts till för en första etapp.

Med Södertörnsleden och Spårväg Syd kommer södra sidan av Stockholm få de tvärförbindelser som vi länge väntat på. De kommer att knyta samman Kungens Kurva med Flemingsberg och Huddinge centrum vilket kommer göra det enklare att ta sig fram och tillbaka till två stora arbets- och affärsområden i Huddinge. I vår kommer regeringen att ta ställning till planen och det ser vi fram emot.

Läs mer: DN

2 kommentarer:

  1. Varför skriver du inget om Åke Blomqvist? Varenda folkpartist med självaktning borde ta starkt avstånd från vad en av era partimedlemmar gjort.

    SvaraRadera
  2. Hej Kalle
    Dagen har varit minst sagt turbulent för mig och blogga har inte hunnit med men nu är det dags.
    Malin

    SvaraRadera