tisdag 29 september 2009

Vi bevakar näringslivsfrågorna i Storängens omvandling

På kommunstyrelsen igår antog vi en fördjupad översiktsplan för Storängen. Storängen är ett industriområde nära Huddinge centrum som vi på sikt vill omvandla till bostadsområde med arbetsplatser i. Omvandligen ska ske i den takt med att de företagare som finns i området bestämmer. Detta kommer troligen att ta lång tid och det finns många frågor, särskilt ur näringslivssynpunkt, som därför inte går att svara på i dagsläget. Därför la vi i majoriteten på FP:s initiativ ett tilläggsyrkande om att kommunstyrelsens förvaltning får i uppdrag att bevaka näringslivsfrågorna i framtida detaljplaneskeden samt att föra en dialog med företagen om tillgänglig industrimark inom kommunen och i angränsande kommuner.

2 kommentarer:

  1. Elisabeth Nilssontis sep. 29, 04:39:00 em

    OK - men finns det mark att anvisa eller ska företagen hänvisas till andra kommuner? Är det så klokt med tanke på Huddinges goda namn som företagskommun, jag undrar bara.

    SvaraRadera
  2. I dagsläget finns det inte så mycket mark att anvisa men det görs just nu en översyn av tänkbar tillgänglig mark för företag i kommunen. Jag tror dock att vi även måste ha en dialog med angränsande kommuner för att hjälpas åt att hitta mark. Sedan handlar detta ju om en omvandling på kanske 20 års sikt så svar på alla frågor kan vi inte ha i dagsläget utan de får framtiden utvisa. Det viktiga är att vi hela tiden bevakar näringslivsfrågorna i ärendet.

    SvaraRadera