tisdag 8 september 2009

Nya konstgräsplaner gynnar hela kommun

Folke Tysk skriver i Mitt i Huddinge den 25 augusti att (S) säger nej till konstgräsplaner i Kolartorp eftersom detta skulle drabba andra kommundelar och ungdomar. Med det resonemanget kan kommunen aldrig göra någon satsning någonstans utan att övriga ställen drabbas.

De utbyggnadsplaner som vi i Kultur- och fritidsnämnden har enats om för de kommande åren är omklädningsrum till konstgräsplanen på Nytorps mosse och en ny sporthall kombinerad med fritidsgård i centrala Huddinge. På grund av det kärva ekonomiska läget har vi varit tvungna att skjuta på sporthallsinvesteringen i dagsläget men vi klarar av omklädningsrummen på Nytorps mosse. Att vi dessutom har råd att bygga en 7-manna och en 11-manna konstgräsplan i Kolartorp beror på att vi fått en förmånlig hyra för dessa eftersom intresse finns att använda marken på Västeräng, där nuvarande fotbollsplaner ligger, till något annat.

Jag är glad att vi nu kommer att bygga konstgräs i Kolartorp så att beslutet inte behöver komma när planerna för Västeräng redan är klara och byggena där är redo att starta. Då trycket är stort på våra fotbollsplaner gynnar utbyggnaden av konstgräsplaner givetvis hela kommunen. 11-mannaplanen i Kolartorp blir kommunens 5:e fullstora konstgräsplan. Plan nummer 4 i Vårby byggdes på initiativ av nuvarande majoritet och invigs i dagarna. Det är roligt att så många ungdomar i kommunen är intresserade av att idrotta på sin fritid och vi gör vårt bästa för att skapa så bra förutsättningar för detta som möjligt.

Publicerad 8/9 i Mitt i Huddinge

2 kommentarer:

  1. Nu har jag hittat till Din blogg och jag måste säga at Ni har jättefina idrottsanläggningar i Huddinge. Var med sonen på fotboll i Källbrink i helgen och hela den anläggningen var fin och välskött. Något för Botkyrka att ta efter.

    SvaraRadera
  2. Trevligt att du hitta hit. Länka gärna. Jag gör detsamma med din.

    Kul att idrottsanläggningarna uppskattas. Vi är stolta över dem.

    SvaraRadera