torsdag 11 april 2013

Who's gonna save the world tonight?

Till bland annat tonerna av Swedish House Mafia's "Who's gonna save the world tonight" presenterade klass 5B från Utsäljeskolan för oss i Huddinges kommunledning några av de miljöutmaningar som Östersjön har. De satte stor tilltro till att vi, både som politiker och privatpersoner, kan påverka Östersjöns framtid men så måste vi få stopp på utfisket, nedskräpningen, oljeutsläpp och övergödningen. Och de har helt rätt. Som privatpersoner kan vi göra en del, handla ekologiskt, ta hand om vårt skräp och tänka efter innan vi tar en extra båttur.

Även som politiker kan vi göra en del. Flera av Huddinges sjöar har sitt utlopp i Östersjön och ju renare vi håller dessa sjöar desto mindre miljögifter och annat hamnar i Östersjön. Ett sätt att minska miljöbelastningen är att ta hand om regnvattnet på ett bättre sätt. Därför bygger vi till exempel sedumtak (gröna tak) på våra byggnader så att regnvattnet inte bara forsar ner från gatorna ner i våra sjöar och tar med sig massa skräp. Vi kanske inte räddar världen ikväll men vi tänker hela tiden på hur vi kan göra för att våra sjöar ska må bättre så att 5B och alla andra barn och unga även i framtiden ska kunna bada i dem och på sikt kunna njuta av en renare Östersjö.

Vill du veta mer om klass 5Bs miljöprojekt kan du spana in deras blogg där man bland annat kan se deras filmer som de visade för oss idag. Tack 5B för att vi fick ta del av er presentation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar