måndag 24 september 2012

Huddinge behöver fler grundskolor!

Liksom resten av Stockholmsregionen växer Huddinge snabbt, och det betyder fler framtida skolelever.  Redan 2015 väntas antalet elever bara i åldrarna 6-12 öka med 1400. Nya skolor i Kästa och Glömsta är redan planerade, men planer på fler bostäder kring Kvarnbergsplan, i Huddinge centrum och i Storängen gör att det snart behövs fler skolor även där och vi måste vara ute i god tid för att skolorna verkligen ska bli klara i tid.

Vi har redan idag ett stort tryck på våra skolor i centrala Huddinge och när fler lägenheter byggs blir trycket ännu större. Därför har vi från grundskolenämnden lagt fram förslag på var nya skolor i Centrala Huddinge skulle kunna ligga. Vi lyfter till exempel fram tänkbara placeringar i Solgård och i Sörskogen men säger också att flera befintliga skolor kan behöva byggas ut. Även tomten där kommunhuset i dagsläget ligger föreslås som ett utredningsalternativ. Om kommunen i framtiden beslutar att bygga ett nytt kommunhus bör det undersökas om nuvarande lokaler kan göras om till en skola, eller om en ny skola kan byggas på tomten där den nyare delen av kommunhuset ligger.

Jag tycker att det är bra för hela regionen att Huddinge växer och vi måste ta ansvar för att fler bostäder byggs, framförallt i kollektivtrafiknära, attraktiva lägen men samtidigt måste vi planera för fler grundskolor och det måste vi göra nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar