tisdag 21 februari 2012

Mer information om utökad tid i förskolan

Just nu är det många som hör av sig till mig med frågor om hur exakt läget är kring den utökade tiden i förskolan för barn till föräldralediga, när det träder i kraft med mera.

Förslaget om 25 timmar i förskolan för barn till föräldralediga ligger för beslut i förskolenämnden som har sammanträde idag. Sedan behöver reglementen ändras i kommunen med mera, och vi är redan snart halvvägs in i vårterminen. Reformen är därför planerad att träda i kraft den 1 augusti.

Den lösning som vi tagit fram för barn till föräldralediga innebär att man får välja mellan att ha barnet på förskolan 15 timmar per vecka året om eller 25 timmar per vecka under skolterminerna. Det senare alternativet gör att barnet får ca 200 mer timmar per år jämfört med om man väljer 15 timmar per vecka. Det gör också att vi kan bibehålla samma höga kvalitet i förskolan samt att personalen får större möjlighet att ta ut semester under lov.

Jag hoppas att detta ska bli en uppskattad lösning för alla barn till föräldralediga. Barnen ska inte behöva ryckas upp ur sin vardag för att familjen blir större eller livet för de vuxna förändras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar