torsdag 16 februari 2012

Ett växande Huddinge behöver fler skolor, idrottshallar och vägar

Huddinge växer så det knakar och i måndagskväll debatterade vi projektplanen i kommunfullmäktige. Bostadsbyggandet var givetvis i fokus och även om det är av yttersta vikt att vi bygger fler bostäder så får vi inte glömma att alla de som flyttar in till Huddinge ska ha tillgång till en bra kommunal service.

En grupp som växer snabbt både till antal, och på längden med för den delen, är våra elever. Fram till 2014 räknar vi med minst 1000 elever till i våra skolor vilket är en följd av den babyboom som vi har tagit emot i förskolan. I Projektplanen finns två viktiga projekt för att kunna tillgodose att alla dessa elever får en bra utbildning: Det första är en ny skola i Kästa där vi på nästa nämnd kommer att anta en inriktning för detta projekt. Det kommer att bli en lite större skola än vad som tidigare var tänkt för elever från F-6 och den kommer att kombineras med förskola. Skolan ska byggas energieffektivt, minst klara passivhusstandard och givetvis ha eget tillagningskök. Det andra projektet är en skola vid Bergavägen i Vistaberg. Vi tittar även på lokaliseringar i Länna och Vidja för framtida skolbehov.

Elever behöver en bra och aktiv fritid och två behov som är på planeringsstadier är idrottshall i Stuvsta och en ersättning för rackethallen i Skogås som så småningom kommer att behöva rivas. Förhoppningen är att idrottshallen i Stuvsta även ska täcka in behovet av idrottslokaler för skolorna i Stuvstaområdet som i dagsläget har för små idrottsutrymmen.

Som vanligt la vi i Folkpartiet en protokollsanteckning till projektplanen. Vi anser att man, för att avlasta häradsvägen från trafik och förbättra möjligheterna till kollektivt resande till kungens kurva, bör öppna upp den väg vi kallar Åleden för busstrafik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar