måndag 23 augusti 2010

Nolltolerans mot mobbing

Nu har skolorna börjat igen och vi vet att många barn och unga känner sig oroliga och stressade inför skolstarten. Att själv bli mobbad eller att se ens kompisar utsättas för mobbing är en vanlig orsak till oro. Vi i Folkpartiet vill ha nolltolerans mot mobbing i Huddinges skolor. Det innebär att alla våra skolor ska ha fungerande anti-mobbingprogram som t ex Olweusmetoden och att det alltid ska tillsättas en ”haverikommission” för att gå till botten med vad som hänt för att få slut på det och förebygga att det händer igen.

Folkpartiet vill även avsätta en halv miljard ytterligare till elevhälsan. Det skulle innebära 1000 nya skolsköterskor, kurator, psykologer och skolläkare i svensk skola. För Huddinge innebär det ungefär 10 nya heltidstjänster inom elevhälsan eller cirka en halvtid till per grundskola. Elevers hälsa måste tas på allvar och vi vuxna måste sätta ned foten för att få stopp på mobbingen!

Läs även: DN
Bloggar: Roger Haddad

2 kommentarer:

  1. Stäm i bäcken istället.

    1. Var tydlig med att mobbing är precis samma sak som misshandel, i lagens egentliga mening.
    2. Ställ föräldrarna till svars, inte bara skolan.
    3. Relegera mobbare vid första tillfället, inte andra eller tredje.

    Hardline-attityd är tyvärr det enda sättet gentemot ignoranta föräldrar, fega skolledningar och empatilösa barn.

    SvaraRadera
  2. Hej Niklas

    Tanken är att stämma i bäcken med en nolltolerans. Att föräldrarna har ansvar för sina barn överrensstämmer jag helt med och de måste vara en del av lösningen. Därför föreslår vi i FP att föräldrar ska vara mer deltaktiga i skolan. Se gärna mitt inlägg om detta: http://liberalapproach.blogspot.com/2010/08/fler-kuratorer-skolskoterskor-och.html

    Vi har ju också infört möjligheten att flytta elever som mobbar vilket har använts framgångsrikt.

    SvaraRadera