måndag 9 augusti 2010

30 timmar istället för 15 timmar

Peter Andersson förfasar sig på sin blogg över att jag skulle över en natt byta åsikt vad det gäller att ge barn till arbetslösa och föräldralediga mer tid i förskolan. Jag kan försäkra honom om att jag inte har det. Folkpartiet i Huddinge vill den kommande mandatperioden utöka tiden för barn till arbetslösa och föräldralediga och kommer att arbeta för detta om vi får väljarna förtroende.

När frågan debatterades i fullmäktige så sent som i våras så var vi inte beredda att driva igenom detta förslag eftersom vi, liksom våra samarbetspartier, ser att det inte finns ekonomiskt utrymme för detta redan 2011. Det finns mycket man vill men man måste också ha råd. Det kallas att ta ansvar.

Man måste ha visioner på både lång och kort sikt!

2 kommentarer:

  1. Min reaktion var nog den korta tiden mellan nej i fullmäktige för något som skulle gälla 2011 som ett steg. Att då vallöften som röstades nej till med kostnadsexempel på allt från 12 till drygt 40 miljoner dök upp som en stor förvåning. Men visst, bra att vi har majoritet för förslaget.

    pa

    SvaraRadera
  2. Att det kommer att kosta att införa 30 timmar och samtidigt behålla kvaliten i förskolan är ju inte konstigt. Men men...de är ju val ;-)

    SvaraRadera