tisdag 12 maj 2009

Speedway, Vårby Football Fridays och sommarfotbollskollo får projektbidrag

Idag beslutade Kultur- och fritidsnämnden om att ge 342 000 kr i bidrag till 3 föreningar.

Eldarna Speedway får 137 000 kr för att utöka sin ungdomsverksamhet. Motorintresset bland unga växer och föreningen vill uppmuntra detta på motorstadion istället för hemma i kvarteret. Genom skolbesök i alla Huddinges skolor, inköp av låneutrustning för barn upp till 12 år och ökat antal barnledare så vill föreningen göra det möjligt för fler tjejer och killar att prova på sporten. Huddinge och Stockholm har tillsammans gått in och förbättrat förutsättningarna för Speedway på banan i Gladökvarn och det är kul att se att föreningen följer upp med en sådan här satsning.

Huddinge IF har sedan några år tillbaka arbetat i Vårby gård med fotbollsskola, spontanfotboll och liknande och gör nu ytterligare ett projekt. Denna gång fortsätter man sin satsning på äldre ungdomar, på tjejer och man vill även hjälpa ungdomarna att själva bygga upp ett lag, Vårby United, och för detta får man 125 000kr.
Huddinge IF:s arbete tycker jag är fantastiskt bra. Många ungdomar som kommer till Vårby för gamla för fotbollsskolor eller andra vägar in i idrotten. Genom att rikta sig till denna grupp fångar föreningen upp ett stort intresse som finns i området. Extra bra blir det nu när konstgräsplanen öppnar till sommaren.

Slutligen får Huddinge IF ytterligare 80 000kr för att kunna erbjuda sommarfotbollskolla i Visättra och Vårby till en reducerad avgift. Ett lyckat grepp visade det sig förra året så det blir en repris sommaren 2009. 200 barn deltog förra året varav 30% var tjejer. Antal tjejer har ökat år för och jag hoppas det fortsätter även 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar