måndag 11 maj 2009

Ingen utveckling utan program?

På kvällens fullmäktige har (S) (V) och (MP) motionerat om att kommunen ska ta fram ett särskilt program med insatser för Skogås-Trångsund-Lännas utveckling. Ett sådant program skulle minska känslan av avstånd till centrala delarna av kommunen och öka samhörigheten menar motionärerna.

Om syftet med detta program skulle vara att skapa en bättre samhörighet - då borde man kanske inte tala om att det behövs särskilda insatser för att utveckla just denna del av kommunen - något som jag som Skogåsbo inte känner igen mig i och tydligen inte heller demokratiforumen i Skogås-Länna och i Trångsund känner igen sig i då de tycker att motionen ska avslås. Att särbehandla en specifik kommundel kommer inte att minska känslan av avstånd mellan kommundelarna utan riskerar snarare att öka den.

Jag är övertygad om att vi som bor i Skogås-Trångsund-Länna vill ha samma insatser som motionärerna Ann-Marie som bor Visättra eller Marica och Dag som bor i centrala Huddinge vill ha.

När Samhällsbyggnadsnämnden arbetar med sitt program för trafiksäkerhet för hela kommunen så vill vi att Skogås-Trångsund-Länna ska ingå i detta - precis som det redan gör i dag. När kultur- och fritid analyserar behovet av framtida verksamheter vill vi att analysen inkluderar Skogås-Trångsund-Länna – precis som det redan gör idag. När kommunen påtalar för SL framtida kollektivtrafikbehov så vill vi att även Skogås-Trångsund-Lännas behov av t ex direktbussar till Gullmarsplan framförs - precis som det redan görs idag.

Skogås-Trångsund-Länna är en del av Huddinge och utvecklas även om inte kommunen paketerar den utveckling som sker i ett snyggt paket och kallar det för ett program.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar