fredag 19 februari 2010

Smartboard - ett bra exempel på IT i skolan

Gör IT till ämne i skolan skriver Camilla Lindberg (FP) på Brännpunkt idag. Jag håller med Camilla om att vi behöver öka både elever och lärares kunskaper på området. Kanske bör vi till och med göra det till ett eget ämne. Men redan nu har skolorna och vi kommunpolitiker en hemläxa att göra.

Det finns många goda exempel på IT i skolan. I Huddinge har t ex ett antal skolor börjat införa smartboard - en interaktiv whiteboard med touchfunktion. Med smartboard kan en lärare gå in på internet, visa upp filmer, bilder och skriva på tavlan - allt i ett och utan krångla med tangetbord och mus då man kommer åt allt genom att röra vid tavlan.


Jag hade förmånen att delta på en lektion i engelska på Utsäljeskolan häromdagen där läraren använde sig av smartboard. Temat var månen och på tavlan visades allt från första stegen på månen, fakta om månen, månens rotation och kortare texter för eleverna att läsa upp. Engelskan som talades på lektionen förstärktes med både text, bild och rörliga bilder. Verkligen häftigt att se och något som jag hoppas att flera skolor i Huddinge tar efter.

2 kommentarer:

  1. Mer satsning på IT i skolan ska väl inte sättas emot integritetspolitik. Jag tycker det går snarare hand i handske. Våra barn och unga lever delar av sitt liv på internet. Datorn är en del av deras liv och skolan måste hänga med i denna utveckling. Förstår inte poängen med ditt inlägg Thomas.

    SvaraRadera