torsdag 22 september 2011

Reflektioner utifrån

Att vara politiker på heltid är både roligt och hedrande men innebär mycket jobb. Om man då som jag plussar på det med en graviditet ja då är det bloggen som tyvärr får stryka på foten. Men nu har lillkillen, pojke nummer 3, kommit till världen och jag tänkte passa på att reflektera lite på bloggen igen. Lite med ett utifrånperspektiv eftersom jag kommer att vara föräldraledig fram till årskiftet.

En första reflektion är att vi i Huddinge borde göra något åt att man måste åka in till socialkontoret för att bekräfta faderskap ifall man inte är gifta. Det borde ju gå att göra som en e-tjänst istället eller finns det några juridiska hinder för det tro? Jag ska be våra representanter i Socialnämnden att ta upp frågan.

2 kommentarer:

 1. Jag hoppas du kan fundera på och driva frågan runt dagisplatser. Vi har tre dagis i närheten som vi passerar på väg till jobbet. Vi fick plats på ett fjärde som gör att vi måste åka bil fram och tillbaks för hämtning lämning. Kan inte ligga i linje med någon bra miljö politik.

  I vårt fall så förlorar vi ca 30 minuter per hämtning och lämning vilket minskar familjen tid med en timma per dag (vi umgås ju i och för sig i bilen men...)

  Dom dagis som vi bor vid är tydligen populära eftersom dom ligger vid Stuvsta station och familjer som åker bil till jobbet eller till infarts parkeringen får tydligen plats trotts att dom har dagis närmare sig.

  Jag yrkar på valfriheten att välja dagis men en av de viktigaste bedömningarna måste vara närhet.

  En Stuvstabo

  SvaraRadera
 2. Hej stuvstabo

  På gott och ont är det just nu mycket barn som behöver förskola i Stuvsta och jag förstår verkligen ert dilemma. Grundprincipen för placering är så nära barnets hem som möjligt, om det är det som föräldrarna önskar, men tyvärr går det inte alltid att uppfylla pga av att det är mycket barn i en årskull. Självklart försöker vi hela tiden bygga nya förskolor där behoven finns men det är inte alltid helt lätt att förutse generationsskiften i områden, något jag har jobbat mycket för och kommer att fortsätta jobba för. Jag hoppas ni vet att ni kan stå i kör för omplacering och jag hoppas att det snart löser sig för er.
  Malin

  SvaraRadera