lördag 4 september 2010

Ambitiösa klimatmål

På måndag tas en ny Klimat- och energiplan för Huddinge kommun i fullmäktige. Där sticker vi ut hakan och ställer upp tuffa men realistiska mål för minskat växthusgasutsläpp. Fram till 2020 ska vi i kommunen ha minskat utsläppen med 60% per invånare jämfört med 1990. Naturskyddsföreningen är nöjda med vårt arbete och kommenterar på sin hemsida att vi tillsammans med 3 andra kommuner har de högsta ambitionerna i Sverige.

En del i Klimat. och eneri-planen som jag brinner extra och som vi i Folkpartiet varit pådrivande för är att vi framöver kommer att bygga i passivhusstandard när vi bygger kommunala lokaler som skolor och förskolor. Det innebär att man genom bättre isolering och bättre ventilation sparar massor av energi och pengar i minskat uppvärmingsbehov. Desstuom vittnar personal i förskolor som byggts i passivhusstandard om bättre luft, mindre sjukdom och mindre allergier.

Kolla gärna även in när Alliansens gruppledare i Huddinge besökte Bondens marknad i Huddinge centrum. Jag fyndade en grymt snygg vintageväska och närproducerad hounung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar