tisdag 20 oktober 2009

Vi ökar öppettiderna i Vårbyhuset

Svar på insändare Mitt i Huddinge ”Ett svek att lägga ner fritidsgården i Masmo”

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att föra över resurser från Solhagagården till Vårbyhuset så att öppethållandet ökar från 5 till 7 dagar i veckan. Det gynnar hela Vårby och gör att många fler ungdomar kommer ha möjlighet att besöka Vårbyhuset. Detta kallar socialdemokraterna för ett svek. Att föra över resurserna från en ungdomsgård med få besökare och med en utveckling mot allt färre besökare till en närliggande ungdomsgård med toppfräscha lokaler menar jag är att ta politiskt ansvar.

Vårbyhuset är inte den naturliga mötesplatsen för unga i Masmo hävdar socialdemokraterna trots att samma ungdomar redan idag till stor del finns i Vårbyhuset de dagar i veckan Solhagagården är stängd. Vidare anklagar (S) oss i den borgerliga majoriteten för att snåla på verksamhetspengarna till Solhagagården när verksamheten i själva verket har fått exakt så mycket som de har begärt. Vi borde istället satsa på att locka fler ungdomar till Solhagagården fortsätter man, vilket vi har försökt med under flera år dock utan framgång eftersom ungdomarna i området inte är intresserade.

Det är aldrig roligt att behöva ta beslut om att lägga ned en verksamhet och jag förstår att de 10-talet ungdomar som idag går på Solhagagården är besvikna. Som politiker måste vi dock ta ansvar så att de resurser vi har kommer så många ungdomar som möjligt till nytta. Vårbyhuset är en resurs för hela Vårby och nu öppnar vi mötesplasten 7 dagar i veckan så att ännu fler ungdomar kan komma dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar