onsdag 28 oktober 2009

Närakut för barn öppnas i Huddinge

Läser i veckans Mitti Huddinge att en närakut för barn ska öppnas vid Karolinska i Huddinge. Äntligen!!

Kommer ihåg en episod för ett par år sedan när storkillen, då två år, hade pillat in en pärla i näsan och jag trots idoga försök inte fick ut den. Sjukvårdsupplysningens snälla sjuksköterska sa att det bara var till att bege sig till Solna. Efter en snabb koll på sl.se insåg jag att den resa som föreslogs inte var att se fram emot med ett kinkigt och trött barn så det blev till att ta en längre promenad i regnet och låna bil av ett par vänner.

En barnakut söder om stan hade gjort mitt liv enklare, lättare och smidigare vid det tillfället och kommer att vara till stor nytta för oss Huddingebor och andra på Södertörn som har en bit till Solna. För när det gäller ens barn vill man så snabbt som möjligt se till att de får den vård som behövs. En pärla i näsan är ju inte så farligt men det är ju inte alltför sällan man hör trafikmeddelanden som uppmanar bilister att väja då en ambulans med ett barn måste ta sig från söder till norr om stan.

Hur gick det med pärlan då? Promenaden i regnet gjorde honom snorig, så halvvägs till Solna kom pärlan ut alldeles av sig själv....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar