måndag 8 mars 2010

"Kvinnofrågor" borde vara vardag

Fascineras alltid över vilket fokus det blir på kvinnor, jämställdhet och genus den 8 mars. Var och varann artikel i tidningarna berör frågor som har med kvinnor att göra. Och det är väl själva syftet med en Internationell kvinnodag - att dessa frågor uppmärksammas. Tycker dock att det kunde varit så varje dag. Vi är ju ändå mer än 50% av befolkningen...men men ett steg i taget. Så länge det inte är så känns det viktigt att vi uppmärksammar denna dag.

I min värld vill jag att vi tänker helheter hela tiden. Det är inte lätt men vi måste verkligen försöka att vid varje beslut vi tar fundera över hur just det beslutet påverkar olika grupper i samhället. Hur det påverkar män, kvinnor, barn, personer med annan etnisk bakgrund, funktionsnedsättning eller sexuell läggning.

Jag är iaf en dag som denna stolt över att vara liberal och att vi liberaler genom tiderna kämpat för många viktiga frågor; rösträtt för kvinnor, rätt till utbildning och rätt till fria aborter.

Fler intressanta inlägg om Internationella kvinnodagen: Rasmus liberal, Birgitta Rydberg, Birgitta Ohlsson mfl i Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar