fredag 22 januari 2010

Väska, vinterkläder till ungarna eller pizza?

Tack vare jobbskatteavdraget har svenskar som arbetar fått ett tillskott i plånboken varje månad. På näringsdepartements blogg gör man en intressant reflektion kring Mona Sahlins omtalade väska och jobbskatteavdraget: Nu har även vårdbiträdet råd med Monas väska.

Appropå vad man lägger de extra pengarna på så påminner det mig om en debatt vi hade i Huddinge kommunfullmäktige när vi för ett par år sedan sänkte kommunalskatten. (S) raljerade över att skattesänkningen bara räckte till en halv pizza i månaden. Konstigt perspektiv tyckte jag som då var ensamstående mamma och snabbt räknade ut att sänkningen på ett år räckte till nya vinterkläder till sonen vilket jag då var mycket glad för eftersom det inte rymdes i min budget. Man skulle ju kunna tro att (S) borde ha haft det perspektivet istället för att raljera...

Faktum är dock att det jobbskatteavdrag som alliansen infört har underlättat för många ensamstående, hårt arbetande föräldrar som vänder och vrider på kronorna för att få det att gå ihop. Sedan är det ju upp till var och en vad man lägger pengarna på.

Kolla hur mycket mer just du har fått över i plånboken tack vara alliansens jobbskatteavdrag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar