torsdag 21 mars 2013

Vad har (S) emot att Engelska skolan etablerar sig i Flemingsberg?

Om allt går som det ska kommer vi till hösten ha två helt nya fristående skolor i Huddinge: Internationella Engelska skolan och Skapaskolan.  Både har tillstånd från Skolinspektionen och båda håller just nu på för fullt för att få lokaler och allt annat som ska fungera på plats till höstterminens start. Det är över 10 år sedan en ny fristående skola startade i Huddinge trots att många har försökt och föräldrar och elever har visat stort intresse för dessa nya verksamheter som är på gång. För Engelska skolans del så har man köpt en lokal i Flemingsberg och ska bygga om denna. Tidsplanen är tight och för säkerhetsskull så har de sökt nytt tillstånd för 2014 ifall inte allt skulle gå enligt plan.

Därför hade vi upp deras nya ansökan på grundskolenämnden igår vilken vi tillstyrkte i vårt remissvar till Skolinspektionen. (S) och (V) däremot ville avstyrka ansökan. Vad har (S) emot att Internationella Engelska skolan etablerar sig i Flemingsberg? Samma Flemingsberg där det finns en stor utvecklingspotential inom vetenskaplig forskning och företagsamhet. Där personer som arbetar inom dessa verksamheter ofta har en internationell bakgrund vilket gör engelskspråkig skola inom Flemingsbergsområdet väldigt välkommen. För mig är det obegripligt.
Även Skapaskolans etablering har de ifrågasatt. Såväl i fullmäktige som på oppositionsrådets Emils blogg. Trist tycker jag. Jag tycker att (S), precis som jag, istället skulle välkomna både Internationella Engelska skolan och Skapaskolans etableringar i Huddinge, det ger våra Huddingeföräldrar och barn fler valmöjligheter och bidrar till att göra Huddinge ännu mer attraktivt.

söndag 10 mars 2013

Alla barn har rätt till förskola

Blir riktigt glad av att vi i Fokpartiet kommer att driva frågan om rätt till 30 timmar i förskolan för alla barn oavsett om deras föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga med ett syskon. I Huddinge har vi i Folkpartiet lyckats driva igenom att dessa de så kallade 15-timmarsbarnen nu ska ha rätt till 25 timmar. Det är bättre än 15 men helst hade vi sett 30. Nu får vi nationell draghjälp i frågan och de tackar vi för.

Läs mer SVD

lördag 9 mars 2013

Apropå vård av sjukt barn

Hittade en riktigt bra blogg för alla föräldrar om när man ska oroa sig och inte när barnen har feber, prickar och annat: http://doktorcecilia.wordpress.com/ 

fredag 8 mars 2013

På banan igen

Starten på 2013 kunde varit bättre. Det blev en vabuari med stort V för vår del. Minstingen har varit sjuk sedan årsskiftet men nu är han äntligen frisk och tillbaka på förskolan igen. Därför har en del saker fått stå tillbaka däribland bloggen. Men nu är det nya tag som gäller!

Denna helg är det liberalt riksmöte i Västerås på agendan. Ser fram emot härlig energi och kraftsamling. Sedan ska jag hem och fortsätta min praktik ute i Huddinges skolor vilket jag längtar till och lovar att skriva mer om snart. Dagarna blir längre, ljusare och snart förhoppningsvis varmare. Framtiden ser ljus ut!