torsdag 31 mars 2011

Fredagen den 25 mars besökte jag tillsammans med riksdagsledamot Anna SteeleKarlström (FP) och gymnasienämndens vice ordförande Cem Delen (FP) Sågbäcksgymnasiets lärlingsutbildningar. På Sågbäcksgymnasiet erbjuds lärlingsutbildning med två inriktningar: byggprogrammet husbyggnad och byggprogrammet målare. Skolan har cirka 90 lärlingar och cirka 600 elever på andra yrkesprogram. I Huddinge väljer byggelever inriktning redan från åk 1 och lärlingsprogrammen är treåriga. Entreprenörskap ingår som ett bärande tänk i skolans alla utbildningar.

Det var ett mycket inspirerande att besöka utbildningen. Lärlingarna vi träffade uppskattade och var stolta över sin utbildning, som de tyckte var väl anpassad efter deras och arbetsmarknadens behov. Det framgick väldigt tydligt både när vi pratade med lärarna och lärlingarna att detta är en spetsutbildning för de elever som är målmedvetna och hängivna till det framtida yrke de utbildas för. Det är också mycket glädjande att eleverna var säkra på att de lätt skulle kunna få jobb eller kunna starta eget efter utbildningen

fredag 18 mars 2011

Forskning ska finnas även på karolinska i Huddinge

Är glad att Alliansen i landstinget tydliggjort att Karolinska i Huddinge även fortsättningsvis ska har högkvalificerad vård och forskning. Flemingsberg har stor tillväxtpotiential inte minst vad det gäller nyföretagande och innovationer. Att då flytta stora delas av forskning från området vore att ta ett steg bakåt istället. Fler som bloggar: Anna Starbrink, Birgitta Rydberg , FP i Nacka, och Hans Åberg I media: Läkartidningen, ABC , TV4 och Sr P4.

tisdag 8 mars 2011

Internationella kvinnodagen i Skogås



IFFI i Skogås arrangerade kvinnodagsfirande som jag passade på att besöka på väg hem från dagishämtningen. På programmet stod teater, fika, föredrag och stickcafé. Där tog jag dessa härliga bild på stickintresserade i olika åldrar och med olika bakgrund mötes och tillsammans löste hur kluriga mönster och tekniker ska användas.